söndag 8 februari 2015

Uppdatering Effie

Jo, en liten uppdatering angående Effie vore väl inte så dumt!
Amputationen av svansen gick bara bra. De tog lite mer än jag hade trott men hon har fortfarande en ganska lång svans. Effie har ju alltid haft en liten böj på svansen men den är borta nu...
De tog även bort knölen som hon hade på sidan. 
Hon var ju lite groggy där på måndag kvällen men sedan har det varit full fart på henne. Hon får både smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter så jag har då inte upplevt att hon skulle ha haft ont. Hon är väl inte överdrivet förtjust i att få bandaget bytt men det har iallafall gått jättebra! 
Det största pysslet har väl varit att få i henne tabletterna. Hon är en mästare på att pilla ut dem ur maten och spotta ut. Men inrullade i något gott så går de oftast ner iallafall.
Jag tog själv bort stygnen från såret på sidan igår. Det ser jättefint ut! Stygnen på svansen ska bort imorgon. De är sydda med en tunn ståltråd och är pyttesmå så jag kommer att åka in till veterinären så får de ta bort dem. Hade först tänkt ta dem själv men när jag såg hur smått det var så...
Sedan får vi väl se om hon kan få börja äta sina kortisontabletter igen. Hon har kliat sig en hel del under de här veckorna som hon ätit smärtstillande och inte fått äta kortison.
Ska försöka lägga in lite bilder på svansen senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar