tisdag 5 maj 2015

Äntligen agility

I helgen var vi i Ö-vik på säsongens första utomhus tävling i agility.  I lördags var det halvdåligt väder,  kallt och blött.  Men det regnade iallafall inte så det var ändå okej. 

I första loppet hoppade Betty kontaktfältet på balansen men förutom det så var det ett kanonlopp!  Räckte till en fjärdeplats.
Innan vi skulle starta i hopploppet hade jag lite beslutsångest över hur jag skulle lösa några byten.  Hade tänkt köra på bakombyten men just innan start ändrade jag mej och tänkte att jag kan ju inte fegköra nu!  Så det blev blindbyten för hela slanten ; ) Och det fungerade!  Betty sprang på som tusan och vi nollade!  En andra plats blev det och första SM pinnen för den här valperioden.

På söndagen var det soligare väder men ändå kallt. 
I första loppet var det en spännande start med en tunnel alldeles vid uppfarten på balansen.  Och det var balansen som skulle tas.  Jag tänkte lite så här "går det så går det" och det gick.  Nu satt även alla kontaktfält och farten var galet bra!  1:a med SM pinne!

I hopploppet var Betty lite segare så jag tyckte nästan att det gick sakta men vi nollade,  klarade referenstiden och vann även det loppet och tog en SM pinne. Galet bra start på säsongen!
Det var en lurig tunnel som många diskade sig i då hundarna vände så tvärt att de tog samma tunnel tillbaka igen.

Vi fick med oss 15 kg hundmat hem som pris och en ryggsäck.  Fodret blir bra att blanda ut hundarnas mat med.  Man är ju inte direkt rik som student...

Nästa tävling blir nu på söndag men då i rallylydnad.  Nära och bra i Nordmaling.  Lite frågar jag mej varför jag anmälde,  Jag har inte alls hunnit träna så mycket som jag hade behövt.  Men det blir nog kul iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar