söndag 10 april 2016

Rallydebut

Tjohoo! Vi gjorde det!
Idag har Calle tävlat på officiell tävling för första gången och det gick bra. Vi tävlade nybörjarklass rallylydnad här i Umeå. Tävlingen var i Loboohallen där vi ofta är och tränar så det var väldigt skönt med en känd miljö för både mej och Calle. 
Vi hade startnummer 20 så vi kunde ta det ganska lugnt och hann med en liten promenad innan våran start.
Det var lite jobbigt vid uppvärmningen där det skulle få vara max tre hundar samtidigt men hux flux så var det fem stycken där när jag och Calle skulle värma upp! Så Calle blev lite stressad och svår att få kontakt med för att kunna värma upp. Jag fick bära in honom till banan för de andra stod så ivägen när vi skulle in. 
Inne i hallen fick bara den tävlande hunden vara så där var det lugnt men Calle hade inte riktigt släppt hundarna utanför så början av banan hade han inte riktigt det fokus som jag vet att han kan ha. Det släppte eftersom och blev bättre och bättre som tur var så vi fick avsluta med en bra känsla.

Banan var riktigt rolig med några tempoväxlingar och mycket fokus på följsamhet. 
Calle sakade efter lite i början och var lite ofokuserad så vi fick flest poängavdrag på de 6 första skyltarna. Det blev några avdrag för att han var lite sen, för att han tappade position och för bristande samarbete. Sedan drog jag på mej två minus för förarfel, jag rörde fötterna lite när jag skulle stå stilla.
Men på det stora hela så kändes det riktigt bra! 
Och i slutändan så hade vi hela 87 poäng av 100 möjliga! 
Det blev en delad åttondeplats och ett kvalificerat lopp.
Nu ska vi träna mer på att hålla en bra position, uthållighet och störningar runt om banan så ska vi nog våga oss på att tävla i Vännäs i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar