fredag 14 januari 2011

Ibland blir det inte som man vill...

Förra veckan var det Effie som fick besöka veterinär. Igår var det Bettys tur. Hon lyckades skära sig i tassen på en trasig aluminiumburk så det var bara att åka in och få tassen ihopsydd.
Ena tramdynan var skuren tvärs över och den andra hade ett litet jack, alldeles jämna och fina sårkanter så burken var riktigt vass. Tur i oturen var väl att det är snö ute så det var ett rent och fint sår så förhoppningsvis blir det inte inflammerat.

En liten tass med en massa stygn.
Bandaget ska bytas varje dag. Hon var förvånansvärt sammarbetsvillig imorse när jag la om tassen. Det är ju inte alldeles enkelt att lägga tassbandage.
Hon verkar inte ha så ont. Hon stödjer på tassen och skulle helst springa omkring som vanligt. Det är alltså koppel som gäller när hon måste ut och inga promenader.
Betty är ju inte precis nån soffpotatis så jag får försöka hitta på andra saker att aktivera henne med under tiden som tassen läker. Ikväll fick hon sin middag gömd i tv rummet.

2 kommentarer:

  1. Usch, det ser inte alls roligt ut! Håller tummarna för att det ska läka fort och bra, och vilken tur för Betty att hon har en sån kunnig och duktig matte!
    Kram från mormor-matte!

    SvaraRadera
  2. Stackarn.. Fast det såg ju inte ut som hon hade så ont, som tur var.. :-)

    SvaraRadera