lördag 19 november 2011

Rallylydnad

Sitter i soffan med tre nöjda hundar runt om mej.
Igårkväll fick de följa med till Ön och Umeå Brukshundklubb för att lyssna på rallylydnadsdomaren Emil som berättade för ett tjugotal personer om just rallylydnad.
Eftersom nästan alla var rena nybörjare och inte kunde något om sporten blev det många frågor men det var intressant och jag lärde mej en del nytt.
Småsvansarna skötte sig riktigt bra. Effie var tvungen att skälla lite ibland när någon gick i dörren och då skulle ju såklart Betty hjälpa till. Sally var lite orolig och visste inte om hon ville ligga i någons knä eller kanske på filten på golvet eller försöka tigga bulle av någon. Men överlag var det tre väluppfostrade jyckar som jag hade med mej.
Idag har vi varit på Gamla Slakteriet i inomhuslokalen och tränat praktiskt på olika skyltar. Hela dagen.
Tror vi var 11 stycken deltagare, allt från staffordshire bullterrier, border collie och tollare till berger des pyrenes, pumi och kelpie. Så det var en salig blandning av hundar. Dock var ALLA deltagare kvinnor/tjejer. Märkligt!!
Sally var inte riktigt på idag, hon hade nog helst legat hemma i soffan och tagit det lugnt så hon fick inte så mycket träning.
Betty var taggad som vanligt. Hon tycker ju att det mesta är kul!! Hon är rolig den bruden men hon måste träna på sin koncentration. När jag stannar så ska inte hon springa fram tre steg för att sedan snurra ett varv, nosa lite, sätta sig snett och sedan sätta sig rakt vid sidan, kolla runt och så kliva upp.Allt detta på typ en sekund...
 Hon ska ju stanna när jag stannar och sätta sig rakt bredvid mej tills jag säger att vi ska gå. Tålamod...
Effie fick såklart oxå testa lite skyltar, hon gillar det. Tyvärr kan hon inte hålla inne med sin glädje som kommer ut som skall. Varje skall är ett poängs avdrag i rally så på en hel bana blir det en hel del avdrag för skällande.
Hade ju tänkt att vi skulle ta en promenad på stan för att kolla in Höstljusfestivalen som invigdes igår men vi (jag) orkade inte. For och köpte en pizza och åkte hem istället. Får väl kolla ljusen imorgon istället kanske.

1 kommentar:

  1. Ni är så duktiga, du och hundarna! Ha nu en riktigt mysig kväll!

    SvaraRadera