onsdag 23 oktober 2013

Veterinärbesök

 Idag har Effie och Betty varit hos veterinären.
Betty klarade sig ganska lindrigt undan. Hon skulle bara skaffa ett pass.
Och så fick hon äta en tablett med avmaskningsmedel.
Vi ska ju till Norge och tävla i helgen och då är det krav på att hunden ska vara avmaskad mot dvärgbandmask och det ska vara intygat av en veterinär att hunden fått tabletten.
 
 
Effie fick en ordentlig genomgång. Hon har haft besvärligt i sina ögon ett tag så det kollade veterinären lite extra på. Det blir salva tre gånger/ dag och så hoppas vi det blir bättre.
Sedan lyssnade vet på hennes hjärta. Ett liiitet blåsljud men det kunde även vara för att hjärtat slog kraftigt och det bildades "virvlar" i blodet. Inget som man gör något åt även om det skulle vara ett blåsljud. Och inget att oroa sig för.
Veterinären kände att Effie är lite förtjockad på vänster bakknä och hon reagerade lite när hon böjde knäet. Hon visade även lite smärta från höfterna. Lite stel alltså. 
Det togs även blodprov för att kolla värden, hormoner och organ. Förmodligen får vi provsvaren på fredag. Om allt ser bra ut så ska vi prova ge lite smärtstillande och se om det blir någon skillnad.
Nu har hon varit pigg de senaste två veckorna men man vill ju inte att hon ska gå och ha ont någonstans heller. 
Jag har ju tyckt att hon är lite för smal men det tyckte inte veterinären. Och hon sa att hon inte är omusklad heller. Så då är det väl bra. Men lite mer hull på tanten skulle jag vilja ha...
En bild från i helgen. Effie har fått låna pappas handske. Hon gillar verkligen att bära på saker. 

1 kommentar: