lördag 18 december 2010

Julklappshoppning

Årets julklappshoppning hölls i Umeå BHK:s nya träningslokal på böleäng. Det var nog nästan 30 hundar som deltog. Vissa var utklädda, det var allt från tomtar till pepparkaksgummor och ett paket. Sally hade sina änglavingar och Betty hade en röd tröja och en tomteluva. Alla tre hade bjällror i halsbanden, lite bjällerklang ska man ju ha!
Betty gjorde två fina lopp, det var agilityklass och första gången vi tävlat och gungan var med. Den har hon inga problem med. Det som strulade var väl mest slalom. Hon blev diskad i båda loppen men jag är ändå nöjd med henne. Det är ju längesedan vi tränade sist.
Sally är jag jättenöjd med. Hon är ju rädd för gungan men gick över i första loppet. Sedan diskade hon sig vid ett staket, hon valde att gå bakom ryggen på mej fast jag visade tydligt var vi skulle. I andra loppet var hon faktiskt ännu duktigare på gungan, lugnare och inte lika rädd. Tyvärr disk i det loppet oxå för att jag var otydlig vid ett hinder. Staketet fixade hon iallafall detta lopp. Hon gjorde slalom felfritt i båda loppen i full fart. Mycket bra!
Sen deltog vi i parklassen oxå. Där lottar man par som tävlar i en sorts stafett på en enkel hoppbana.
Betty diskade sig för hon sprang in i en tunnel som låg lämpligt till. Sen har hon strulat på platta tunneln och gjorde så idag med. Men på tredje försöket gick hon genom.
Sally gjorde ett felfritt lopp och det gjorde vår lagkamrat oxå så vi tog faktiskt en andra plats!
Vi fick ett stort tuggben som Effie lagt beslag på, ett par ljuslyktor och en ask med chokladgrodor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar