onsdag 14 december 2011

Regnet det bara öser ner...

Vilket "pissväder"
Det är plusgrader, det började regna i måndags och regnar fortfarande. Snön smälter bort och det är glashalt ute. Vi håller oss inne! Försöker hitta på saker att aktivera hundarna med, godissök och olika konster men det går trögt. Det skulle mycket hellre få vara -17 grader ute och snöstorm än detta regnande.

Jaja, i måndags var jag på brukshundklubben och lyssnade på lite info om de nya agilityreglerna. Intressant men det verkar som om det fortfarande är lite luddigt kring vissa regler. Och det ska börja gälla 1/1-2012.
De har höjt avgiften för anmälan till 60:- istället för 55:- Inte så mycket men det kommer ju ändå att märkas. Slalom kommer man att måsta tänka till lite med, man får numera inte "peta in" hunden i rätt port om den gått ur slalom utan man måste börja om från början av slalom för att inte bli diskad.
Sen blir det lite svårare att få uppflytt till klass 3 då det nu bara är 10% som kan få pinne, tidigare 15 %
Men det tycker jag är helt okej, klass två har varit en ganska liten klass med få startande så nu blir den kanske större. Sen måste man inte flytta upp till en högre klass om man har tre pinnar utan det är valfritt om man vill flytta upp. Kan ju vara bra om man har en hund som känns lite orutinerad, eller om man är ny som förare kanske.
 Effie ska mätas ner till medium så får vi väl se hur mycket jag kommer att anmäla henne till. Det blir inte alla tävlingar men om hon ändå ska följa med så kan hon väl lika gärna få göra något kul som att bara sitta vid sidan om och titta på. Hon kan ju alla hinder (utom slalom som hon behöver hjälp med) och får hon nu köra medium så är ju hopphöjden inget problem. Hon är ju inte jättesnabb men vi kan ju ha kul iallafall!

På lördag är det julklappshoppning i inomhuslokalen. Det blir kul!
Alla startande hundar ska ha med en julklapp och så blir det julklappsutdelning på slutet.
Man kan även tävla om bästa jul utstyrsel på hundarna. Ett år vann Sally när hon var utklädd till ängel.
Betty har slitit av tofsen från tomteluvan så vi får se om jag hinner göra en ny toffs, men jag har en plan på en grej jag ska prova med Betty. Om det funkar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar