måndag 8 juli 2013

Husvagnspremiär

Ja, nu är premiärturen med husvagnen avklarad. I torsdags kopplade jag vagnen och drog upp den till Piteå där jag och Irén skulle bo på Brukshundklubben. Alla hundarna också såklart!
 
På väg!

Effie längtar efter kex. Hon trivs jättebra i husvagnen.
 
Våra kompisar Axa och Tuva.
 Det var kanon att bo på plats! Hundarna fick en liten hage utanför husvagnen gjord av kompostgaller så de kunde välja om de ville vara ute eller inne. Alla skötte sig bra, Effie skällde inte så mycket som jag trodde att hon skulle göra. Och trots att det var trångt inne i vagnen så var det aldrig något gruff mellan hundarna.
 
Så, till tävlandet.
I fredags var det rallylydnad. De började inte förrän kl 12 och då med nybörjarklass. Det var två stora klasser med nybörjare så vi i fortsättning och avancerad klass beräknades inte börja förrän ca 18.00. Effie fick starta först i fortsättningsklassen för att jag sedan skulle hinna starta Sally och Betty i avancerad klass som egentligen skulle gå samtidigt. Arrangörerna var snälla och hjälpte mej med att flytta om lite i tidsplaneringen så att jag kunde tävla alla hundarna. Stort tack! Och även tack till mina medtävlande som stod ut med att vänta ännu lite längre pga mej!
 
Nå, Effie var lite seg, inte lika "galen" som hon kan vara på tävling. Men det var kanske bra, hon skällde inte en enda gång!! Det blev som vanligt lite sneda sättanden, lite sena sättanden och så men det räknar jag liksom med när det handlar om Effie. Sedan hann hon lägga sig istället för att sätta sig på ett moment så det blev tio minus på det. Det kändes ändå som om vi borde ha hamnat över 70 poäng så jag var nöjd med vår runda.
När jag sedan fick Effies protokoll så blev jag förvånad över att domaren inte dragit några minus för sen och sned. Totalt två minus för bristande samarbete, mindre och så den där tiopoängaren då. 88 poäng och en sjätteplacering. Och ny titel såklart eftersom det var tredje godkända loppet!!
 
RLDF Yvenu´s Glengoyne
 
Sally gjorde en jättefin runda i avancerad klass. Hon höll positionen riktigt bra även på höger sida.  Några småmissar här och där, lite sen ibland, sned ibland och något fys. Sedan hittade hon på ett eget moment, som hon ibland gör. När det var snurr vid sidan på höger sida så snurrade hon först ett varv och sedan två till av bara farten. Så där tappade vi tio poäng. I honnörsrutan var det sitt framför. Vilket jag var glad för. Jag hade varit jätteorolig för att det skulle vara mycket mygg. För vem vill sitta stilla i 1,5 minut om det kryllar av myggor? Men som tur var så blåste det lite så det var inte så hemskt. Nu var det ändå några myggor som kom och djävlades så Sally var lite orolig. Vi fick minus en poäng för det.
Totalt 81 poäng, godkänt lopp och en sjätte plats.
Diplom även till Sally och ny titel.
RLDA Isotop´s Now or Never
 
Betty skötte sig också riktigt bra.
Hon är ju inte så säker på position varken på höger eller vänster sida så vi fick ganska många minus för bristande samarbete, mindre, allt som allt 6 stycken på minus en poäng och en bris på minus 3 poäng. Så där vet jag ju vad jag behöver träna mer på! Sedan fick även hon en minus i honnörsrutan pga att hon snappade efter någon mygga.
Hennes summa blev 89 poäng som räckte till en tredjeplacering!
Hon har nu två godkända lopp i avancerad klass.


På lördag och söndag tävlade vi agility. Där kan vi inte skryta med några placeringar denna gång. Betty nollade ett lopp i hoppklassen men tyvärr blev det 0,46 tidsfel. Tror att tidsfelen kom vid näst sista hindret där Betty halkade till och var nere på magen en snabbis. Otroligt att hon ändå tog sig över hindret utan att riva! Det var precis att hon kom över!
 Jag var ändå jättenöjd med loppet för det kändes som om jag faktiskt skötte mej riktigt bra! Jag hann vara där jag ville vara och styra och vi fick en jättefin ingång till slalomet.
Allt som allt en mycket bra helg med soligt och fint väder och trevligt sällskap!

2 kommentarer:

  1. Grattis Sofia till fina placeringar i helgen! Och man kan då inte se mer stolt ut än vad Effie gör på bilden! :-)
    Kram! / Mamma

    SvaraRadera
  2. Fina gulliga Effie!! Ni är jätteduktiga!

    /Ylva

    SvaraRadera