fredag 19 juli 2013

Semester i Malå

Vi har haft en härlig vecka i Malå och i stugan i Lillholmträsk. Även om inte vädret varit så att man velat vara ute i bikini...
En dag gick vi på utflykt till toppen av berget Tjamstan där Malås slalombacke ligger. Det var ordentligt varmt fast det var ganska molnigt. På toppen står Nilagubben och blickar ut över Malå och skogen.
 

Det är ganska brant på vissa ställen. Kopplade hundar, ja tack!

Och så "ättestupan"
Här sägs det att samerna skickade ut sina gamla i en akja när de inte orkade mer. Hur mycket som är sant vet jag ej. Men nog ser det ut som om en akja skulle åka ganska bra i den här rännan och sedan utför stupet.


 Vi har inte massa vitsippor i skogarna här men de här hönsbärsblommorna är ganska fina de med och bildar en nästan vit matta i skogen.

Bästa fikastället vid sommarstugan är på Stenholmen. Perfekt att kunna släppa hundarna utan att behöva oroa sig för att det ska vara renar eller andra djur att springa efter. Och kommer det folk så märker man det. Nu skulle man ju kunna tro att hundarna skulle springa runt hela holmen och utforska. Men inte, de håller sig bara nära fikaplatsen hela tiden...
Men Effie passar iallafall på att dricka sig otörstig i sjön. Härliga klippor ända ut i vattnet.

Lite balansering på stenar blir det också.
Nu var det inte så varmt men annars brukar nog hundarna ta sig ett dopp också.

Skönt att värma sig under en filt tycker Sally. 
Nu är vi tillbaka i Umeå men idag drar vi ner husvagnen till Nordmaling för att friluftscampa och gå på marknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar