måndag 5 augusti 2013

Agility i Drängsmark

Denna helg har vi alltså varit i Drängsmark och tävlat agility.
Jag och A-L har bott i husvagnen tillsammans med 6 hundar. Mysigt!!
Det är inte så många tävlingshelger kvar på säsongen nu, känns det som iallafall.
Ja, hur som helst. I lördags körde vi två agilityklasser och på söndag var det två hoppklasser.
Första loppet på lördagen drog vi på oss tio fel. Först hoppade Betty från gungan innan den tagit i marken och sedan blev det fel i slalom direkt efter. Hon kändes dock inte så ofokuserad som hon har gjort tidigare tävlingar på helgens första lopp. Så det var ju bra.
Andra loppet var gungan inte med och där lyckades vi nolla!! Det var en ganska svår slalomingång där många hundar missade och gick in i tunneln istället. Särskillt largehundarna. Men vi klarade det och vann faktiskt klassen. Det trodde jag inte!
Hon som kom tvåa var 5 sekunder snabbare men hade 5 fel. Så därmed tog vi vårt andra agilitycert!!
 
Söndagens hoppklasser var riktigt roliga banor men tyvärr lyckades vi diska oss i båda loppen. Första loppet fick vi först 5 fel när hon gick in fel i slalom och sedan när jag tog om gick hon ur vid tionde pinnen så då sket jag i det och så körde vi bara på. Det var många hundar som inte gjorde klart slalomet på söndan. Det kanske vi kan skylla på vädret som var soligt och ordentligt varmt hela helgen så många hundar var lite trötta och orkade inte hålla koncentrationen uppe.
Andra hopploppet var det jag som inte höll tillräcklig koll på Betty så det blev ett hinder från fel håll. Men där gick iallafall slalomet felfritt. Och en jäkla fart hade hon i båda loppen. Jag fick verkligen springa för att hinna med de blindbyten jag ville göra. Men det var kul!
 
Här är filmen från agilityloppet som vi vann. Ett helt okej lopp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar