lördag 30 november 2013

Det kliar!!!

 Sally har börjat klia sig igen...
Hon har ju haft stora besvär med klåda under en lång tid. Då kliade hon sig uppe på skuldrorna. Vi har väl gjort typ alla undersökningar som veterinärerna kunde komma på men hittade inget som hon var allergisk mot. Så under några år åt hon kortison för att slippa klådan. För typ två år sedan hittade jag en spray som skulle hjälpa hundar och katter med problemhud. Skin repair spray. Jag använde den i några veckor och hon slutade klia sig. Så hon har sluppit äta kortison och ändå inte haft problem med klådan under iallafall två år.
Nu har hon alltså börjat igen. Nu kliar hon sig under hakan och har lyckats få till två sår på vardera sidan av underkäken. Även lite under ett öga har jag sett att hon är lite naggad i pälsen. Hon har även slickat sig själv lite längs frambenen och även lite på ett bakben uppe vid låret.
Jag började ju ge Vom og Hundemad till hundarna i slutet av augusti. Sally har fått hälften färskfoder och hälften torrfoder för att jag hade så mycket kvar av torrfodret. Nu funderar jag på att gå tillbaka till att ge torrfoder och se om det kan göra nån skillnad.
Har även frågat i en grupp på facebook vad de tror. Där tyckte de att jag skulle ge mer rött kött i hennes mat. Det är svårt att veta vad man ska göra. Jag vill helst inte ge mer kortison nu när jag sett att hon kunnat vara utan så länge.
Men helt klart är att hon har någon obalans i kroppen som fått klådan att blossa upp igen. Suck!!

1 kommentar:

  1. Aj, aj...det ser inte roligt ut! Du tror inte att du hittar nåt liknande preparat om du googlar på Skin repair..? Är ju förfärligt synd att det inte finns längre!
    Kram! / Alva

    SvaraRadera