torsdag 6 augusti 2015

Kort uppdatering

En vecka sedan sist... Skolan började om i måndags och PANG så hade jag en massa saker att göra. Har ju som vant mej att vara lat och ledig nu under semestern. 
Vi var iallafall iväg med husvagnen under helgen. Jag, Anna-Lena och hundarna. (6 st)
Det var alltså agility i Drängsmark. Vi stod med husvagnen på samma plats som ifjol, bakom deras klubbstuga. Lugnt och skönt!

På lördagen så diskade vi (jag och Betty) oss i agilityklassen. Det var ett hinder som skulle tas bakifrån och Betty är säker på just det men där valde hon iallafall att ta det från framsidan. Efter disken tappade jag lite fokus och så sprang vi bara ut. 
Hopploppet lyckades vi nolla. Vi kom fyra men arrangörerna hade inte skrivit ut hur många SM pinnar det var. Vi orkade inte vänta till prisutdelningen utan for tillbaka till husvagnen. Sedan kollade jag på resultaten på sbk tävling och vi hade fått en pinne! Så nu är vi kvalade till SM 2016 i Växjö!!

Söndagen såg ganska lika ut resultatmässigt. Disk i agilityklassen och fyra i hopp med ännu en SM pinne. Det var en "svår" nedfart på balansbommen då det låg en lång tunnel under så man hann inte vara nära hunden på nedfarten. Jag var hundra på att Betty skulle hoppa där men faktiskt så gjorde hon inte det! Men så blev det ändå fel i en tråckling så ett hinder togs från fel håll.
Hoppklassens bana var riktigt rolig men jag hade funderingar både här och där hur jag skulle göra. Vid tredje hindret från slutet så halkade jag så pass att jag var nere med handen i marken. Efter ett i övrigt felfritt lopp är det inte något man vill göra! Tappade Betty bakom ryggen så jag var osäker på om hon hoppat tillbaka över hindret när jag ramlade men sprang iallafall i mål så snabbt jag kunde. Men som sagt så nollade vi loppet och kom fyra. Bettys bror Bonzo nollade också sitt lopp och kom femma.

Calle var med också. Och han skötte sig så bra! Han var ju mest bara i tältet men han var så cool. Kollade på folk och hundar, tuggade lite ben och charmade alla som såg honom 😀
Han och Fia (mellanpudel på 1år) lekte och hade jättekul på fredag och lördagkväll. Hela husvagnen gungade när de röjde runt i sängen! 

Och så började alltså skolan i måndags. Det innebär ju att hundarna måste klara sig själva hemma i flera timmar. Jag har kunnat växla lite så att de varit några timmar inne och några timmar i hundgården. Det har än så länge gått jättebra. De får en längre promenad på morgonen så de sover nog ganska gott när jag lämnar dem. På tisdagkväll kom mina föräldrar hit så igår hade hundarna sällskap nästan hela dagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar