söndag 20 september 2015

Calle på utställning

Jag är så glad att jag lät mej bli övertalad till att anmäla Calle till utställningen igår.
Det var kallt och blåsigt med lite regn ibland. Inte jätteskönt att sitta ute med andra ord. 
Vi hade startnummer 8 så jag tänkte att det går ju ganska snabbt... 
Calle var galen och skällig när vi kom till brukshundklubben så han fick vara ute med mej för att vänja sig vid miljön så när vi skulle in i ringen var han lugn och glad.  Han travade glatt fram till domaren och gav henne en blöt puss.  Tror hon var helt såld redan där :)
Sedan travade han så snyggt runt i ringen och stod jättefint för domaren. Han fick jättefin kritik och blev bäst i rasen. Han var ensam i sin ras men det är ju ändå ingen garanti för att bli bir.
Sedan väntade vi ett tag innan vi fick gå in i ringen igen för bäst i gruppen. Det var en kelpie, en heeler, en sheltie, en malle, en corgi och Calle. Domarens motivering till att välja Calle var att han verkade trivas väldigt bra med att få visa upp sig. Att han gick in och ägde ringen, att alla som var där var där för Calles skull så att han skulle få visa upp sig.
Haha,  jättekul! 
Mallen, (Gissa) kom tvåa, vi går samma valpkurs så det var kul.

Sedan väntade vi i flera timmar till. Calles kompis Lycka kom trea i sin grupp och där vann kompisen Noah som är en cocker spaniel.
Även kompisen Fire som är en Alaskan Malamut vann sin grupp. De går också samma valpkurs.
Så i BIS finalen var vi 8 hundar tror jag. Calle, Noah, Fire,  en dvärgschnauzer, en tax, en kromforländer och en borderterrier.
Domaren tackade av fyra så det var Calle, Noah, Fire och borderterriern kvar. Noah fick fjärdeplatsen och borde en tredje.
Calle och Fire fick springa ett varv till. Då kom Calles busiga sida fram... Han studsade fram och bet mej i byxorna. Busen!  Vi fick ett varv till för att försöka gå ordentligt och då skärpte han till sig.
Domaren berättade att hon var väldigt svag för bra rörelser hos en hund så hunden med bäst rörelser skulle vinna. Jag var helt säker på att Fire skulle vinna. En Malamut mot en pumi,  malamuten är ju härlig med långa ben och kraftfullt steg.  Men Calle vann!!!
Best in show!
Helt galet, verkligen. Och så kul!

Calle som knappt tränat för utställning och som aldrig haft utställningskoppel på för än kvällen innan. Han går ju mest i sele så bara att ha halsband är ju ovant för honom.

På vägen hem stannade jag i  Salusand så hundarna fick springa av sig på stranden. Calle tyckte att det var spännande med vågorna.

Kul att springa i sanden! 

Spännande med vågor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar