fredag 22 januari 2016

Kurstillfälle 2

Igår var det andra träffen på Calles kurs.
Han var lugnare igår än förra veckan men visst blev det lite skällande och några utfall men det gick snabbt att bryta och få kontakt med honom igen. Det var två nya hundar med igår. En storpudel och en corgi. Pudeln reagerade han inte på men corgin såg han direkt och skällde mest på.
Men som sagt så var han lugnare och kändes tryggare så lite träning fick vi till iallafall. Jag gjorde inget avancerat utan mest säker som han redan kan för att det skulle vara lätt när miljön är svår. Klickade och belönade mycket för kontakt. Han tyckte det var jättesvårt att gå fot för ofta blev det ju så att vi gick mot en annan hund. När vi kunde gå så att vi inte hade någon hund framför oss så här han en härlig kontakt och glädje!
Till nästa gång ska vi bestämma oss för ett specifikt moment som vi vill ha hjälp med att träna in. Jag kommer att välja momentet "Bärande av föremål" från rallyns mästarklass.
Ska även försöka skriva en träningslogg för att ha koll men jag vet att jag brukar ha svårt att komma ihåg att skriva in i loggen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar