lördag 13 oktober 2012

Hundens dag

Hundens Dag idag alltså.
Betty fick börja med att följa med, gick runt lite och pratade med folk och gissa om man får en del blickar och kommentarer när man har en pudel med dreadlocks! Flera som kom fram och ville hälsa, två som ville ta kort, några fler som tog kort "i smyg," många som log och kollade lääänge när vi gick förbi.Vi blev övertalade att gå med i kennelklubbens rasparad också. Betty är rolig att ha med på sånt här, alltid glad och positiv, hälsar glatt på de flesta, både människor och hundar. Jag funderade faktiskt på att låta henne köra rallyuppvisningen men tänkte att det skulle vara bra träning för Sally.
Jo, Sally var faktiskt inte enda bedlingtonterriern där. Det var en söt treårig bedlis tik där och tittade med sin matte. De var inte från Umeå utan var här och hälsade på. Den här tiken var från Toolbox kennel men tyvärr minns jag inte hennes namn. Hon var större än Sally och mycket mer kropp. Jag fick hälsa på henne och hon var jätteglad, kom upp i knä och pussade mej i hela ansiktet. Inte alls så försiktigt som Sally utan med mer fart och självsäkerhet. En härlig hund verkar det som!
Efter rasparaden bytte Betty och Sally plats i bilen och Sally fick följa med mej.
Hon var inte alls bekväm med allt folk och alla hundar! Hon ryckte till om någon skällde, hoppade runt när det var något som prasslade till bakom henne och var allmänt uppskrämd. Så fram med godis och mata lite, träna lite vid sidan av och bara sitta och titta på allt. Tillslut kändes hon rätt okej så när vi skulle in och visa upp rally var hon bra med mej och ganska avslappnad. Vi hade gjort en kort bana med nybörjarskyltar så jag körde med koppel och visade banan två gånger. Det gick bra, hon var inte så sugen på att sitta, det var lite blött i gräset så jag fick kommendera flera gånger men annars så var det helt okej. Mycket bra träning för Sally!
Till slut fick även Effie komma med en stund, hon är i slutet av löpet så jag ville inte ha henne med hela tiden, det kändes lite onödigt. Men en stund på slutet satt vi och kollade på ett gäng retrievers som visade upp apportering innan vi åkte hem.
Överlag en mycket bra dag. Minns hur det var ifjol på hundens dag och jämfört med den gången så var det superbra arrangerat i år. Guldstjärna till årets arrangörer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar