måndag 11 juni 2012

Agilitytävling i Nordmaling

En intensiv helg har det varit. Men kul!
I fredags gjorde vi i ordning så mycket som möjligt för tävlingen i Nordmaling.
På lördag och söndag var första banvandring kl 7.40 för klass 1 så vi var där strax före 7 för att fixa det sista. Tävlingarna har flutit på otroligt bra och vädret har varit helt okej. Några droppar regn och lite kallt och blåsigt ibland men ändå helt okej!
Bettys första lopp i agility 2 var lite galet, hon sprang mest och lyssnade mindre så det blev disk pga 3 vägringar. I hopp 3 blev det oxå en disk när hon tog en tunnel som inte skulle tas.
Sally gjorde faktiskt ett nollat lopp i hopp2. Det var inte ett jättesnyggt lopp men vi kom runt och tog faktiskt sista pinnen! Jag tror jag ska låta henne gå kvar i tvåan iallafall på Piteås tävling i juli, är lite rädd att hon ska tappa farten och glädjen när det blir svårare svängar. Men vi får se...
På söndagen så var Betty mer koncentrerad i agilityloppet så där vann vi klassen med sista pinnen i agility 2. Duktig pudel!
Sally diskade sig i hopp 2. Början av banan gick riktigt bra, hon hade bra fart och lyssnade bra. Men så la hon i en högre växel och kom ut ur en tunnel som skjuten ur en kanon och så tog hon ett hinder istället för en tunnel. Helgalen var hon! Önskar att det loppet fanns på film men eftersom vi varit arrangörer oxå fanns det som inte tid och möjlighet att filma.
Betty var nog trött (skyller på det) i sista loppet för vi blev diskade på tredje hindret, fel tunnelingång, så vi tog bara några hinder och gick ut.
Men jag är nöjd med helgen. Man blir ju lätt lite ofokuserad när man ska springa från att vara funktionär till att gå banvandring och värma hund till att tävla och så springa tillbaka till funktionärsdelen för att byta av en annan funktionär som ska springa ut och tävla.
Nordmalings bhk är ju inte en så stor klubb så vi har varit tvungna att "låna" folk från andra klubbar till vissa sysslor men det har gått superbra att fixa denna tävling. Hoppas det flyter på lika bra de två tävlingarna vi har kvar att arrangera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar