tisdag 24 juli 2012

Effie

Effie fick uppblött mat imorse och åt upp allt efter lite funderande. Hon vill dock inte äta torra kulor.
Kl 15.30 hade vi tid hos veterinären.
Ny veterinär blev det eftersom "min" veterinär har semester. Därför hann inte Effie riktigt förstå att hon var hos veterinären och bli så orolig som hon brukar bli. Vi fick komma in direkt så det blev ingen väntan heller. Det var två veterinärer som kollade på Effies tänder, i halsen, klämde och kände. De hittade inget uppenbart fel på tänderna eller i halsen. Ingen rodnad eller svullnad. Ena veterinären tog lite tandsten för att kolla om det kunde vara nån fraktur under men hittade inget. 
Jag berättade att hon nyligt varit under behandling för öroninflammation och då kollade hon i öronen på Effie också. Hon är fortfarande irriterad i höger öra, hon har slutat klia sig men veterinären såg att hon är lite röd långt därinne. Så troligen kommer smärtan från örat. Det blir därför nya droppar i örat och så får vi hoppas att det hjälper. Om hon inte skulle bli bra så får vi gå vidare med en ordentlig rengöring av tänderna och ev röntga för att kolla efter tandfrakturer. Nu tyckte veterinären att Effie hade väldigt fina tänder för att vara nästan 10 år, jag brukar ta tandsten själv nån gång då och då men skulle kunna bli mycket bättre på att borsta tänderna på hundarna.

1 kommentar:

  1. Jag håller tummar. Bra att hon blev ordentligt undersökt. Ibland vet man inte vad som är fel. De kan ha symptom ett tag och sedan försvinner det och man har aldrig fattat vad det var. Varken ägare eller veterinärer.Krama Effie.

    SvaraRadera