måndag 30 juli 2012

Veterinären igen

Så var vi till veterinären igen, jag och Effie. De såg att tungan var svullen och att hon även är svullen lite ner mot halsen.Hon fick lugnande så att de skulle kunna kolla mer ordentligt. Jag fick inte vara med på undersökningen. De (två vet idag med) kunde inte säga med säkerhet vad det skulle kuna vara, det var inget tydligt. Det var iallafall inte något sår eller någon sticka eller liknande.
 Det skulle kunna vara en inflammerad spottkörtel eller annan inflammation eller i värsta fall en tumör under tungan. De sa att sådana tumörer kan komma väldigt fort. Så de tog ett vävnadsprov från sidan av tungan som ska på analys. Hon lovade att försöka skynda på provresultatet. Vad man gör om det är en tumör beror väl mycket på om den är godartad eller inte. Vill inte tänka på att det skulle kunna vara en tumör...
Hon ska nu ha antibiotika och kortison och så får vi bara hoppas och hålla alla tummar att hon kommer igång att äta och dricka ordentligt, att tungan inte gör så ont och att provresultatet kommer snabbt och är bra!
Hon ska hursomhelst skämmas bort med allehanda godsaker, kyckling, köttfärs, äggröra mm.
Hon är fortfarande lite groggy så det blir sen mat för henne ikväll, om hon vill äta...

1 kommentar: