söndag 12 augusti 2012

Bästa svansbarnen!!

Igår åkte vi alltså ner till Timrå för att tävla rallylydnad. Sally hade startnr 6 i fortsättningsklassen. Hon var sååå taggad!! Lite väl taggad! Redan vid tredje skylten så var hon lite för överambitiös, gjorde sittliggsittligg precis som förra gången vi tävlade så där blev det -10. Sedan flöt det på ganska bra, lite hoppig var hon så vi fick -3 för att hon var överdrivet fysisk tre gånger. Alltså -9 poäng där. Jag fick hela tiden vara väldigt försiktig med mina rörelser och min röst för hon bara väntade på en anledning att få sticka på ett ärevarv runt hela Timrå brukshundklubb! Värst var det i dubbelslalom, där kändes det som om hon skulle explodera. I slutet av banan låg skylten "sväng höger, sitt" Inte så svår egentligen men Sally valde att studsa ett varv runt mej innan hon satte sig. Så -10 där. Jag visste alltså att vi hade minst -20 poäng redan när vi kom i mål. Vi hade -1 för "bristande samarbete" på ett moment. Hon slutade på 70 poäng av 100 och blev då precis godkänd i sin första start i fortsättningsklassen. Hon är ju för rolig den tjejen, att hon älskar rally så mycket, hon är mer peppad och galen när det är rally än när det är agility.

Betty startade som nr 11. Hon gick som vanligt hur fint som helst men lite småmissar blev det. Hon var lite sen med att lägga sig i andra momentet så där blev det -1. Även någon "fys" och "bris" på -3 och så -1 för "nos" vid 8:ans frestelse. Totalt 89 poäng och en 6:e plats i hennes första start i fortsättningsklass.

Effie då, som jag varit nära att stryka flera gånger för att hon varit så galen och okoncentrerad, startade som nr 24 i nybörjarklass så hon fick sitta med ute och titta på de andra ekipagen ganska länge. Hon lugnade ner sig ganska snabbt och var riktigt fin när det var våran tur.
Hon var otroligt nog tyst hela banan!! Det är hon aldrig på träning men hittills har hon varit det på tävling. Under momentet 1,2,3 steg framåt var det en lastbil som pep bakom en skogsdunge så där var hon tvungen att kolla mot ljudet och satte sig lite tveksamt, jag fick säga sitt flera gånger så där fick vi -1 för "sen" och -1 för "bris" (bristande samarbete) Vi fick även -1 för "bris" under ett annat moment och -1 för "rör" (hund som rör sig i position sitt/ligg/stå) Men det var allt! Totalt 96 poäng av 100 och en delad tredjeplats!!

Så nu kan jag skriva RLDN framför Effies namn också.
RLDN Yvenus Glengoyne
RallyLydnadsDiplomNybörjare

3 kommentarer:

  1. Fin titel på en fin hund! :-)

    SvaraRadera
  2. Massor av grattis till Effie! Verkligen bra jobbat för tant Effie!

    SvaraRadera
  3. Grattis till alla fina resultat. Ja, det var jättetråkigt att vi inte kunde komma. Verkar som det är ganska vanligt med kliande på bedlington, har hört en hel del nu när Dominus har haft problemet. Han kliar också sönder sig och blir alldeles blodig. Men nu är det mycket bättre så jag hoppas vi hittar en lösning. Du får gärna maila mig om du har något tips eller om du har lust att berätta hur Sally var.. malin@haggesta.se Vi kanske ses på nån agility, ska du till Östersund??

    SvaraRadera